/* */

A Monsanto a Dieckmann Csoporttól vásárolt szántóföldi növények üzletágat

8/1/2013

 

DÜSSELDORF/NIENSTÄDT—2013. augusztus 1. — A Monsanto vállalat sikeresen lezárta a szántóföldi növények üzletág átvételét a Dieckmann Kft-tól.   Az alsó-szászországi székhelyű Dieckmann Csoport nyugat- és kelet-európai termesztésre szánt nagy teljesítményű növényfajtákra specializálódott.

A Monsanto felvásárolta az idáig a Dieckmann Csoport érdekeltségébe tartozó olajrepce és rozs nemesítéssel, fejlesztéssel, marketinggel, és kereskedelemmel foglalkozó üzletágakat, illetve a kukorica- és napraforgó vetőmagvak kereskedelmi jogát is.

„Az olajrepce, Németország és Kelet-Közép-Európa mind erőteljes növekedési lehetőséget képviselnek a Monsanto számára” – mondta Björn Neumann, a Monsanto Németország szántóföldi növényekért felelős kereskedelmi vezetője. „Az európai vetőmag portfoliónkhoz hozzáadott Dieckmann Csoport hibridek segítségével bővülhet a termelők számára kínálható fenntartható gazdálkodási megoldások választéka.”

A megvásárolt üzletágak egy új vállalathoz, a Monsanto Saaten Kft.-hez kerülnek. A Monsanto a jelenlegi üzleti tevékenységek folytatását változtatások nélkül tervezi.

A Monsanto európai üzleti tevékenységének egyik legfőbb célja megfelelni az európai gazdák igényeinek a nagy termőképességű kukorica, olajrepce és a zöldség magvak terén valamint a növényvédelmi termékeket illetően. A vállalat mintegy 3500 embert alkalmaz Európában.