/* */

Javítani az életkörülményeket

 

 

Középpontban a gazdálkodó

A fenntartható mezőgazdaság iránti elkötelezettségünk részeként 2008-ban célul tűztük ki, hogy segítjük a gazdálkodók életminőségének javulását, köztük 2020-ig 5 millió, forráshiányos gazdálkodó családban élő ember életét.

Kis gazdálkodók, nagy problémák

A földrajzi területtől vagy a növényi fajtától függően a gazdálkodók szerteágazó problémákkal néznek szembe. A kisebb gazdák a legtöbb élelmiszert fejlődő országokban termelik, rendszerint ők azonban szegényebbek, mint az országban élő többi ember, valamint élelmiszer-ellátottság szempontjából kisebb biztonságban élnek, mint a városi szegény réteg.

Nagy gazdálkodók, személyre szabott megoldások

A fejlődő országok nagyüzemi gazdái saját problémáiknak sorával kell szembe nézniük. Egy egyesült államokbeli kereskedő gazdának jobb gyommentesítésre lehet szüksége ahhoz, hogy megőrizze földjének minőségét és a lehetőségekhez mérten támogathassa a családját.

Előnyök az összes gazdálkodó számára

Általánosságban elmondható, hogy a mezőgazdasági biotechnológia jelentősen előnyös hatással van a gazdálkodók bevételeire. Csak 2008-ban a biotechnológia 9 milliárd dollárral növelte a gazdálkodók bevételeit. Ennek a bevételnövekedésnek több mint a fele a fejlődő országokban jelentkezett. A jobb életkörülmények között élő gazdálkodók helyzete megfelelőbb a növekvő népesség megnövekedett igényeinek kielégítéséhez.