Tehnologiile Monsanto de producere a hibrizilor de porumb primesc autorizare legislativă din partea Uniunii Europene

7/28/2010

St. Louis (28 iulie 2010) – Compania Monsanto (NYSE*: MON) a salutat astăzi autorizarea de către Uniunea Europeană a două dintre combinaţiile tehnologice de obţinere a hibrizilor de porumb pe care le produce această societate: Genuity VT Double PRO (MON 89034 X NK603) si YieldGard VT Triple (MON 88017 X MON810). Deciziile privesc importul, procesarea si utilizarea în consumul alimentar si furajer ale boabelor si produselor procesate din aceşti hibrizi. Etapa finală a procesului de autorizare este publicarea deciziei de către Comisia Europeană.

Salutăm decizia Comisiei de a lua în considerare avizul stiintific independent al Autoritătii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA)”, a spus Jerry Hjelle, director general pe probleme legislative. „Agricultorii folosesc aceste tehnologii, precum si altele, pentru a-si îmbunătăti productivitatea exploataţiilor si pentru a cultiva cereale într-un sistem mai durabil, în care se folosesc mai putin pesticide. Aceste autorizaţii vor permite, totodată, livrarea cerealelor si produselor derivate din acestea către sectorul european al cresterii animalelor, pentru a fi folosite ca ingrediente furajere.”

Autorizatiile de import pentru ambele produse au fost deja obtinute în toate tările principale care importă porumb din Statele Unite.

Tehnologia YieldGard VT Triple este foarte utilizată în rândul fermierilor americani, fiind folosită mult pentru a menţine sub control insectele care atacă părţile vegetative ale porumbului, cât şi rădacina  acestuia. Anul acesta, se estimează că această tehnologie va acoperi aproape 30 la sută din suprafata cultivată cu porumb din Statele Unite.

Genuity VT Double PRO a fost introdus recent în S.U.A., aflându-se în prezent în analiză, în vederea acordării autorizaţiei de cultivare în Argentina, Brazil, Mexic, Africa de Sud, Filipine, Indonezia si Vietnam.

Hjelle a adăugat: „Ne asteptăm ca Genuity VT Double Pro să devină un instrument important pentru agricultori în activitatea de combatere a dăunătorilor, fiind un hibrid înzestrat cu niste capacităti selective de combatere a insectelor, care ajută la reducerea folosirii pesticidelor si la cresterea producţiilor medii”.

Despre compania Monsanto

Compania Monsanto este un furnizor mondial de frunte de solutii si produse agricole bazate pe tehnologie, care îmbunătătesc productivitatea exploatatiilor agricole si calitatea alimentelor. Monsanto rămâne axată pe capacitarea micilor proprietari si exploatatiilor de mari dimensiuni, deopotrivă, pentru a le ajuta să producă mai mult de pe suprafetele pe care le detin, în paralel cu conservarea mai multor resurse naturale ale globului, cum ar fi apa si energia electrică. Pentru mai multe informatii referitoare la activitatea si angajamentele noastre, vă invităm să vizitati: www.monsanto.com, sau urmăriti-ne activitatea pe Twitter, la www.twitter.com/MonsantoCo , pe Facebook, la www.facebook.com/MonsantoCo - ori abonati-vă la buletinele noastre de stiri, de pe News Release RSS Feed.

* New York Stock Exchange – Bursa de valori din New York