Monsanto achiziţionează o nouă tehnologie pentru combaterea dăunătorilor specifici

9/28/2011

ST. LOUIS, 28 Septembrie 2011 – Compania Monsanto a anunţat astăzi achiziţionarea firmei Beeologics, care cercetează şi dezvoltă produse biologice, care oferă control specific pentru boli şi dăunători. Condiţiile privind semnarea contractului nu au fost dezvăluite.

Compania Beeologics dezvoltă produse biologice de combatere a bolilor şi dăunătorilor. Proiectele sale actuale aflate la stadiul de cercetare-dezvoltare – incluzând dezvoltarea unui viitor produs pentru protecţia sănătăţii albinelor – folosesc un proces natural de combatere a bolilor şi dăunătorilor.  Competenţa celor de la Beeologics va oferii companiei Monsanto posibilitatea de a utiliza în agricultură produsele biologice, în viitor, pe scară largă. Monsanto va utiliza tehnologia de bază oferită de Beeologics ca şi parte integrantă a programelor  de dezvoltare a liniilor sale de produse. Produsele biologice vor continua să joace un rol important în susţinerea durabilităţii sistemelor agricole. Ambele companii consideră că cercetările lor combinate pot oferii fermierilor noi abordări pentru a face faţă schimbărilor.

Monsanto, care a demonstrat pricepere în administrarea tehnologiei noilor linii de produse, va susţine echipa Beeologics şi Comitetul său consultativ din domeniul tehnologiei în vederea obţinerii noilor produse. Activitatea companiei Beeologics, de a promova sănătatea albinelor, va continua sub patronatul Monsanto.


Despre compania Monsanto
Monsanto este un lider global în furnizarea de soluţii bazate pe tehnologie şi de produse pentru agricultură ce vizează îmbunătăţirea productivităţii agricole şi calităţii hranei. Monsanto continuă să pună la dispoziţie instrumente care să permită atât fermierilor mici, cât şi mari, să producă mai mult de pe terenurile agricole pe care le exploatează, în timp ce folosesc mai înţelept resursele naturale. Pentru a afla mai multe despre activitatea si angajamentele noastre, vă rugăm să vizitaţi: www.monsanto.com.  De asemenea, ne puteţi urmări activitatea pe Twitter®, la: www.twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the RowsSM, la www.monsantoblog.com, sau vă puteţi abona la buletinul nostru de ştiri, News Release RSS Feed.

Despre compania Beeologics
Beeologics este o firmă internaţională ce are ca activitate restabilirea sănătăţii albinelor şi protejarea polenizării entomofilelor. Prin cercetare continuă, inovaţie ştiinţifică şi soluţii specifice  aplicabile, Beeologics dezvoltă o linie de produse privind menţinerea şi îmbunătăţirea vieţii albinelor pe termen lung. Având laboratoare în Statele Unite ale Americii şi Israel, Beeologics reuneşte câţiva dintre cei mai renumiţi cercetători din lume din acest domeniu pentru a duce la bună îndeplinire misiunea pe care o are. Pentru a afla mai multe despre Beeologics, vă rugăm vizitaţi:  www.beeologics.com.