A Doua Generaţie de Soia Roundup Ready Încheie O Etapă Esenţială în Drumul Său Spre Piaţă în Brazilia

8/20/2010

ST. LOUIS (20 august 2010) – Firma Monsanto (NYSE: MON) a confirmat că, în şedinţa sa din 19 august a.c., Comitetul Naţional Tehnic pentru Biosecuritate (CTNBio) din Brazilia a aprobat  pentru cultivare in Brazilia o varietate de soia Bt dezvoltată de companie utilizând a doua generaţie de soia tolerantă la erbicid, Roundup Ready 2 Yield®.  Aceasta este un pas important spre comercializarea în Brazilia a primului produs de biotehnologie dezvoltat de Monsanto special pentru o piaţă din afara SUA.

"Este un produs important pentru agricultorii brazilieni pentru că asigură protecţie împotriva insectelor care cauzează pierderi economice semnificative în producţia de soia în Brazilia şi oferă productivitate sporită prin tehnologia Roundup  Ready 2 Yield®", a declarat Roy Fuchs, responsabil pentru tehnologii la oleaginoase al companiei Monsanto. Pe pieţele-cheie de export pentru soia continuă evaluarea solicitărilor depuse în vederea autorizării utilizării produsului, conform procedurii de reglementare. Compania va comercializa seminţele de soia Bt Roundup Ready 2 Yield® în Brazilia după finalizarea aprobărilor în pieţele-cheie pentru export.

Despre compania Monsanto
Monsanto este un lider global în furnizarea de soluţii bazate pe tehnologie şi de produse pentru agricultură ce vizează îmbunătăţirea productivităţii agricole şi calităţii hranei. Monsanto continuă să pună la dispoziţie instrumente care să permită atât fermierilor mici, cât şi mari, să producă mai mult de pe terenurile agricole pe care le exploatează, în timp ce folosesc mai înţelept resursele naturale. Pentru a afla mai multe despre activitatea si angajamentele noastre, vă rugăm să vizitaţi: www.monsanto.com.  De asemenea, ne puteţi urmări activitatea pe Twitter®, la: www.twitter.com/MonsantoCo, pe blogul companiei, Beyond the RowsSM, la www.monsantoblog.com, sau vă puteţi abona la buletinul nostru de ştiri, News Release RSS Feed.