Raportul companiei Monsanto privind durabilitatea pentru anul 2012

6/19/2013

ST. LOUIS (iunie 19, 2013) – Astăzi, compania Monsanto a lansat raportul de sustenabilitate pentru anul 2012. Materialul prezintă atât modul în care compania își desfașoară activitatea cât și modul în care lucrează cu partenerii pentru a face față provocării de a hrăni 9 miliarde de oameni ce se asteaptă a fi în lume până în anul 2050.

“ In fiecare zi ne întâlnim cu provocarea unei populații aflate în creștere. Va fi nevoie să producem mai multă hrană utilizând resursele naturale într-un mod și mai eficient. Ne îndreptăm atenția spre instrumente și informații ce pot susține femierii din lumea întreagă să găsească soluții la aceste provocări,” spune Jerry Steiner, Vice-Președinte Executiv Monsanto pentru Agricultură Durabilă și Afaceri Corporative. “Acest raport prezintă angajamentul nostru privind agricultura durabilă, incluzând și informații financiare despre progresul nostru și examinează provocările pe care noi le avem.”  

Luna iunie 2013 reprezintă a-V-a aniversare de la momentul în care compania Monsanto a făcut un angajament privind agricultura durabilă -  ne-am propus să susținem fermierii în a-și dubla producțiile la principalele culturi (porumb, soia, rapiță și bumbac) până în anul 2030,  economisind o treime din resurse  (pământ, apa sau energie) pentru a obține o tonă de produs. In plus, compania și-a propus un obiectiv de a ajuta fermierii în a-și îmbunătății calitatea nivelului de trai până în anul 2020, incluzând 5 milioane de oameni care lucrează în ferme de subzistență.

“Cu toate că am progresat în a ne atinge obiectivele privind agricultura durabilă, mai avem multe altele de îndeplinit,” spune Steiner. “Continuăm sa ne dedicăm pentru a ne îndeplini rolul nostru și să lucrăm alături de fermieri și parteneri pentru  îmbunătățirea continuă a dezvoltării agriculturii durabile.”

Raportul Monsanto privind sustenabilitatea pentru anul 2012 cuprinde 4 capitole: (1) Angajamentele noastre, (2) Alimente și Hrana, (3) Mediu și (4) Comunități. Punctele esențiale ale raportului include:

  • Anjagații lucrează pentru a dezvolta în continuare durabilitatea în cadrul companiei prin stabilirea unui Consiliu Strategic de Sustenabilitate, care este alcătuit din oamenii din conducerea companiei ce oferă îndrumări și sfaturi în vederea atingerii obiectivelor companiei privind dezvoltarea durabilă.
  • O matrice de analiză ce ajută la definirea situațiilor importante pentru colaboratori și pentru companie. 
  • Recunoașterea angajaților nostrii care au exemplificat cel mai bine valorile companiei și angajamentul privind agricultura durabilă prin Sustainable Yield Pledge Awards.
  • Progresul pe care l-am realizat la cele trei obiective: a produce mai mult, a conserva mai mult și a imbunătății viața.
  • Evoluția privind cele cinci parteneriate: Programul internațional Monsanto de școlarizare Beachell-Borlaug, Mississippi River Watershed Partnership, Water Efficient Maize for Africa, parteneriatul Brazilian cu Conservation International, și Proiectul SHARE (Sustainable Harvest – Agriculture, Resources, Environment) în India.
  • Promisiunea companiei de a lucra cu fermieri pentru a face față provocărilor în ceea ce privește resursele de apă, prin oferirea de soluții durabile pentru a-i susține în utilizarea eficientă a necesarului de apă pentru a îmbunătății producțiile.
  • Extinderea platormelor de cercetare-dezvoltare, incluzând agricultura biologică, o categorie de soluții durabile privind protecția culturilor realizate din materii găsite în natură.
  • Exemple ale filantropiei Monsanto pentru a îmbunătății semnificativ viața oamenilor din întreaga lume.

Conținutul acestui raport este dezvoltat în baza regulilor privind raportul de sustenabilitate al Global Reporting Initiative (GRI). GRI reprezintă baza unui raport de durabilitate ce ajută companiile să măsoare și să raporteze performanțele lor durabile. Monsanto a declarat raportul 2012 la GRI și a fost clasificat la nivelul B, bazându-se pe grila GRI Application Level. GRI a revăzut și aprobat raportul. Nivelul de aplicare reflectă gradul de transparență față de liniile directoare GRI din raportare. 
In plus față de raportarea indicatorilor specifici către GRI, raportul prezintă și evoluția privind comunicarea cu “Unitated Nations Global Compact”, cel mai mare program din lume privind sustenabilitatea. Monsanto s-a alăturat acestui program în anul 2009. 

Intreg Raportul Monsanto privind Sustenabilitatea pentru 2012 poate fi vizualizat la: sustainability.monsanto.com.

Despre Compania Monsanto
Monsanto este unul dintre liderii globali ce ofera solutii bazate pe tehnologie si produse agricole ce imbunatatesc productivitatea la nivel de ferma si calitatea hranei. Monsanto continua sa sustina atat fermierii mici cat si cei mari pentru a produce mai mult in timp ce se conserva mai mult resursele noastre naturale, cum ar fi apa si energia.Pentru a afla mai multe despre activitatea noastră și angajamentele noastre, vă rugăm să vizitați: www.monsanto.com. Urmăriți activitatea noastră pe Twitter® la adresa web www.twitter.com/MonsantoCo, pe blog-ul companiei, Beyond the Rows® la adresa www.monsantoblog.com/, sau abonați-vă la comunicatele noastre de presă News Release RSS Feed®.