Noi tehnologii agricole prezentate de echipa Monsanto Romania

9/19/2013

La sfârșitul lunii august, Monsanto Romania a organizat, pentru al VI-lea an consecutiv, două evenimente Farm Progress.

Aproximativ 2400 de participanți, incluzând fermieri, distribuitori și jurnaliști au vizitat platformele de porumb convențional aflate în localitățile Brăila și Cărpiniș.

“Incercăm să fim mai mult decât o companie de semințe; ne dorim să fim o companie ce furnizează soluții fermierilor din această țară”, spune Mihaela Vasile, Public Affairs Specialist România. “Am prezentat  fermierilor și distribuitorilor diverse modalități de a obține producții superioare ale hibrizilor Dekalb, prin aplicarea unor tehnologii agricole adecvate.”

Evenimentele, care s-au desfășurat pe perioadă de patru zile fiecare, au avut și participarea unor jurnaliști din presa de specialitate agricolă, astfel informații despre activitatea Monsanto și produsele Dekalb și Roundup au putut fi cunoscute în presa locală și regională.

“Principalul subiect a fost agricultura durabilă, această temă fiind abordată de toți lectorii conferinței, unde au fost atinse diverse subiecte, cum ar fi conservarea apei în sol, utlizarea cu responsabilitate a sistemelor de irigații, cât și viziunea și misiunea companiei Monsanto”, spune Vasile despre conferința de presă ce a avut loc la una dintre platformele de porumb.

Cele două platforme au fost vizitate nu doar de fermieri din România, ci și din Bulgaria, Serbia, Ungaria, Republica Moldova.  

“Organizăm în țară două evenimente similare pentru a putea acorda cât mai multă atenție fiecarui fermier în parte.  Avem o echipă motivată, unii dintre noi fiind implicați atât în dezvoltarea acestor întruniri cât și în pregătirea sezonului de vânzări de rapiță de toamnă. A fost un efort susținut de echipele departamentelor de tehnic, marketing, vânzări, logistică, producere sămânță și relații publice.”

Ceilalti parteneri ai evenimentului au fost: BASF, IPSO, Timac Agro si Toyota.