DuPont și Monsanto încheie acorduri de licențiere a tehnologiilor privind semințele de soia de nouă generație

3/26/2013

WILMINGTON, Del., și ST. LOUIS, 26 martie 2013 - DuPont și Monsanto au anunțat astăzi o serie de acorduri de licențiere ce vor extinde gama de produse de semințe pe care acești producători le oferă fermierilor. Acordurile includ o licență purtătoare de redevențe, pe mai mulți ani, privind noua formulă a semințelor de soia brevetată de Monsanto, cu aplicare în Statele Unite și Canada.

Prin intermediul acestor acorduri, DuPont Pioneer va putea oferi soiul Genuity® Roundup Ready 2 Yield® încă din 2014, iar soiul Genuity® Roundup Ready 2 Xtend™, tolerant la glifosat și dicamba, încă din 2015, ambele aflându-se în așteptarea aprobărilor reglementare.

DuPont Pioneer va primi drepturi de utilizare a datelor pentru liniile de soia și porumb inițial achiziționate de la Monsanto, permițându-i să creeze o gamă largă de combinații de trăsături folosindu-le pe cele dezvoltate de DuPont Pioneers și nu numai. Monsanto va avea acces la unele patente DuPont Pioneer privind rezistența la boli și defolierea porumbului.

„Acest schimb tehnologic ajută ambele companii să extindă gama de soluții inovatoare pe care le putem oferi fermierilor mult mai repede decât am fi făcut-o individual”, a declarat Președintele DuPont Pioneer, Paul E. Schickler. „Aceste acorduri vor extinde gama de semințe de soia oferite de Pioneer. Și cel mai important este că ne oferă o flexibilitate mai mare în dezvoltarea combinațiilor de trăsături genetice necesare pentru a hrăni o populație în continuă creștere.”

Schickler a subliniat angajamentul DuPont privind creșterea economică în segmentul său de agricultură.

„Am fost întotdeauna de acord cu faptul că inovațiile tehnologice și alegerile fermierilor sunt esențiale pentru agricultură, iar acest acord întărește valoarea tehnologiilor viitoare privind dezvoltarea boabei de soia”, a declarat Brett Begemann, Președintele și Directorul Comercial al Monsanto. „Am creat precedentul unui nou tip de colaborare între companiile noastre, permițând liderilor din acest segment industrial să se axeze nu pe competiție, ci pe dezvoltarea unor soluții prin care vor aduce fermierilor cele mai bune produse, axându-se pe inovare, progres, dezvoltarea agriculturii pe termen-lung.”

În baza acestor acorduri, DuPont Pioneer va plăti direct, în funcție de anumite variabile, o serie de redevențe în schimbul unui material genetic potent de boabe de soia. Compania va plăti patru sume anuale fixe, începând cu 2014 și până în 2017, în valoare totală de 802 milioane de dolari, în schimbul tehnologiei aferente trăsăturilor genetice ale boabelor de soia, a informațiilor asociate și a liniilor necesare introducerii în comerț. În plus, începând cu 2018, DuPont Pioneer va plăti redevențe pe bază unitară pentru soiurile Genuity Roundup Ready 2 Yield® și Genuity Roundup Ready 2 Xtend™ pe întreaga durată a acordului, în schimbul accesului la tehnologie, făcând obiectul unor plăți minime anuale în valoare totală de 950 de milioane de dolari, plătibili până în 2023. DuPont a depus Formularul 8K ce conține informații suplimentare referitoare la impactul acestor acorduri asupra companiei. O copie a acestuia este disponibilă la Centrul de Investiții DuPont, la www.investors.dupont.com.

În plus, DuPont și Monsanto au convenit să renunțe la procesele antitrust și privind paternitatea patentului primei generații de soia Roundup Ready®, aflate pe rolul Curţii Federale din SUA, din St. Louis.

Nu s-au dezvăluit alte prevederi ale acestor acorduri.

Încă din 1802, compania DuPont (NYSE: DD) a adus
descoperirile științifice și inginerești pe piața globală prin intermediul unor produse, materiale și servicii inovatoare. Compania crede că, prin intermediul colaborării cu clienții săi, cu guvernele, ONG-urile și liderii de opinie se pot găsi soluții la probleme globale: o cantitate suficientă de hrană pentru oamenii de pretutindeni, eliminarea dependenței de combustibilii fosili, protejarea vieții și a mediului înconjurător. Pentru informații suplimentare referitoare la DuPont și angajamentul său pentru inovații, consultați www.dupont.com.

Monsanto (NYSE: MON) este primul furnizor la nivel mondial de soluții tehnologice și produse agricole care îmbunătățesc productivitatea fermelor și calitatea alimentelor. Monsanto își propune să ajute fermierii mici și mari să producă mai mult, conservând resursele naturale precum apa și energia. Pentru a afla mai multe despre noi și obiectivele noastre, consultați www.monsanto.com. Urmăriți-ne pe  Twitter® la www.twitter.com/MonsantoNews, pe blogul companiei, Beyond the Rows®, la www.monsantoblog.com, sau abonați-vă la comunicatele noastre de presă prin RSS.

Note de avertizare privind declarațiile anticipative

DuPont: Prezentul comunicat de presă conține declarații anticipative ce se bazează pe estimările, proiecțiile și așteptările curente ale conducerii. Toate aceste declarații care fac referire la proiecții de viitor, inclusiv cele referitoare la strategia de dezvoltare a companiei, dezvoltarea de produse, poziția pe piață, cheltuielile estimate și rezultatele financiare sunt declarații anticipative. Unele dintre acestea se pot identifica prin cuvinte precum „se așteaptă”, „anticipează”, „planifică”, „intenționează”, „prevede”, „indică” etc. Aceste expresii nu reprezintă garanții referitoare la performanța viitoare și implică o serie de riscuri, nesiguranțe și presupuneri. Mulți factori, inclusiv cei discutați mai pe larg în acest comunicat și în documentele transmise de către DuPont Comisiei de Valori Mobiliare, în special ultimul raport anual în Formularul 10-K și ultimul raport trimestrial în Formularul 10-Q, cât și altele, pot duce la rezultate foarte diferite de cele anticipate. Acești factori includ, fără a se limita la: modificări ale legilor, reglementărilor, politicilor și condițiilor economice, modificări de inflație, dobânzi și curs valutar aferent monedelor țărilor în care compania este prezentă; presiuni competitive; integrarea de succes a modificărilor structurale, inclusiv a planurilor de restructurare, a achizițiilor, dezînvestirilor și alianțelor; costul materiei prime, a cercetării și dezvoltării de noi produse, inclusiv aprobările reglementative și acceptarea pe piață, caracterul sezonier al vânzării produselor agricole și evenimentele naturale majore care pot cauza întreruperi de activitate sau ale operațiunilor cu furnizorii și clienții. Compania nu se obligă să comunice alte declarații anticipative în cazul în care au loc noi dezvoltări sau îi parvin noi informații.

Monsanto: Anumite declarații din prezentul comunicat de presă sunt „declarații anticipative”, precum cele referitoare la rezultatele financiare anticipate ale companiei, performanța prezentă și viitoare a produselor, aprobări, planuri financiare și de afaceri etc. Aceste declarații se bazează pe previziunile curente și pe informațiile disponibile la momentul de față. Însă, având în vedere că aceste declarații se bazează pe factori care implică riscuri și nesiguranțe, performanța și rezultatele companiei pot fi foarte diferite de cele descrise în aceste declarații anticipative. Factorii care ar putea cauza sau contribui la aceste diferențe includ: competiție continuă în domeniul semințelor, trăsăturilor genetice și al substanțelor chimice de uz agricol, expunerea companiei la diferite accidente, inclusiv cele legate de protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, conformitatea cu reglementările și viteza primirii aprobărilor, acceptarea pe larg a produselor biotehnologice; succesul activităților de cercetare și dezvoltare ale companiei; rezultatele proceselor majore și ale investigației SEC anterior-anunțate; dezvoltările monedelor străine și ale economiilor țărilor în care compania este prezentă; operarea de succes a achizițiilor recente; fluctuații în prețurile mărfurilor; respectarea reglementărilor de producție; acuratețea estimărilor companiei referitoare la nivelurile de inventar de distribuit; abilitatea companiei de a-și finanța nevoile financiare pe termen scurt și de a obține plățile aferente produselor vândute; efectul condițiilor meteorologice, al dezastrelor naturale și al accidentelor asupra agriculturii sau asupra facilităților companiei, cât și alte riscuri și alți factori detaliați în cel mai recent raport 10-K depus de companie la SEC. Aceste declarații anticipative nu vor fi înțelese ca literă de lege, fiind valabile doar la data prezentului comunicat. Compania nu se obligă să actualizeze aceste declarații anticipative pe măsură ce parvin informații care pot afecta rezultatele anuale.

Genuity® Roundup Ready 2 Yield®, Genuity® Roundup Ready 2 Xtend™ sunt mărci înregistrate ale Monsanto.