1

Recepția

Este locul în care se recepționează știuleții de porumb multiplicați de fermierii locali în loturile semincere. Cu ajutorul mai multor linii de recepție, putem colecta mai mulți hibrizi în același timp. Perioada de recoltare durează în jur de o lună și jumătate, de aceea eficiența recepției este critică.

2

Depănușare și sortare

Aici, știuleții sunt depănușați mecanic și trec printr-un proces de sortare manual. Secția depănușare și sortare poate prelucra un camion de 25 tone știuleți în doar 45 de minute.

3

Uscarea

Uscătoarele sunt inima stației de procesare. In general, umiditatea cu care știuleții ajung în stația de procesare este între 25% -35%. Uscăm știuleții până la o umiditate de 12% , valoare ce permite păstrarea semințelor în depozit în bune condiții.

4

Batozarea

După ce știuleții au fost uscați, sunt transportați către batoza mecanică. Batoza separă boabele de cocean prin frecare, fără să afecteze calitatea semințelor. In unele stații de procesare utilizăm cocenii rezultați în obținerea de energie.

5

Uscător cu biomasă

In unele stații, în procesul de uscare, Monsanto folosește cocenii pentru a produce energie, astfel se reduce impactul asupra mediului. Cocenii rezultați, în urma batozării, sunt suficienți pentru alimentarea uscătoarelor, care reprezintă principalul nostru consumator de energie. Aceasta reprezintă o sursa de energie regenerabilă!

6

Depozitarea

Semințele rezultate în urma batozării sunt depozitate în silozuri, unde stau până vor fi însăcuite și vândute. Un siloz specific poate păstra până la 140 tone sămânță. Fiecare celulă siloz conține sămânță dintr-un singur fel de hibrid.

7

Sortare-Calibrare

Inainte de a fi însăcuită sămânța, aceasta este calibrată și sortată, în funcție de formă, mărime, culoare și greutate. Astfel asigurăm fermierilor un produs omogen și de înaltă calitate. Aceste operațiuni asigură obținerea unor producții mult mai predictibile.

8

Tratament

Unii fermieri doresc achiziționarea semințelor tratate cu produse de protecție fitosanitară. Tratamentul poate fi ușor identificat prin culoarea semințelor. De asemenea, vindem și semințe netratate destinate fermelor cu producție organică.

9

Insăcuire

Linia de ambalare este complet automatizată. Semințele sunt grele! Fiecare sac conține 50.000 sau 80.000 semințe, în funcție de țara de destinație. Semințele sunt ambalate în saci, cusuți și etichetați. Etichetele asigură trasabilitatea și previn contrafacerea produsului.

10

Livrarea

După ambalare, sacii sunt așezați pe palet, fiind gata de livrat fermierilor. Stațiile noastre din Europa transportă marca de porumb DEKLAB® către zeci de piețe din întreaga lume.

11

Clădirea administrativă, cantina și laboratorul