/* */

În inima companiei Monsanto rezidă un Cod de Conduită clar şi de principiu, cu pretenţia ca toţi angajaţii, clienţii şi managementul să-l respecte zilnic. Acţionăm în cadrul unui sistem original de valori – angajamentul nostru – care demonstrează integritate, respect, conduită etică, perspective şi sinceritate, ca fundaţie, faţă de tot ceea ce facem.

Partea de importanţă cheie privind îndeplinirea promisiunilor sistemului nostru de valori constituie angajarea semnificativă şi pozitivă a comunităţilor noastre. Pe lângă străduiala noastră de a ajuta familiile de fermieri, mai asigurăm următoarele:

  • programe extensive de învăţământ – în special în domeniul ştiinţelor şi al agriculturii – pentru studenţi din toată lumea
  • finanţare de donaţii de cercetare pentru studenţii licenţiaţi
  • parteneriat cu organe guvernamentale, agenţii non-profit şi asociaţii avocaţiale în vederea creşterii durabilităţii agriculturii.

Viaţa oamenilor din lumea întreagă depinde de agricultură şi de munca grea a fermierilor pentru asigurarea necesităţilor de bază. Având în vedere că în următoarele câteva decenii se aşteaptă la o creştere de 40% a populaţiei lumii, aceasta, la rândul ei urmează a impune creşterea productivităţii şi durabilităţii agriculturii pentru a ţine pasul cu exigenţele crescute.

Agricultura durabilă constituie esenţa firmei Monsanto. Suntem devotaţi pentru dezvoltarea acelor tehnologii care asigură fermierilor obţinerea unor recolte mai bogate, conservând totodată mai multe resurse naturale, esenţiale în atingerea succesului.

A produce mai mult. A conserva mai mult. A îmbunătăţi vieţile. Aceasta este agricultura durabilă. Şi acesta este obiectivul suprem al companiei Monsanto.

Aflaţi mai multe despre angajamentul nostru faţă de agricultura durabilă.

„Ca o companie din industria agricolă şi de tehnologie, dedicată drepturilor omului, avem o oportunitate unică de a proteja şi de a promova drepturile omului. Avem responsabilitatea de a avea în vedere nu numai modul în care afacerea noastră poate oferi beneficii consumatorilor, fermierilor şi companiilor din industria alimentară, ci şi modul în care poate proteja drepturile omului ale angajaţilor Monsanto şi ale angajaţilor partenerilor noştri de afaceri.”

— Hugh Grant, Preşedinte şi Director general Monsanto

Politica noastră privind drepturile omului constituie o manifestaţie de mare importanţă a valorilor companiei prezentate în Angajamentul Monsanto.

Aflaţi mai multe despre devotamentul nostru faţă de drepturile omului.

Donaţia reprezintă o parte naturală a ceea ce facem la Monsanto. Ca o companie, suntem dedicaţi să îmbunătăţim vieţile.

Indiferent că este vorba de a oferi seminţe mai bune pentru a îmbunătăţi mijloacele de trai ale clienţilor noştri, a munci susţinut spre a oferi mai multă hrană pentru o populaţie în creştere sau de a utiliza resursele noastre financiare pentru a sprijini comunităţile din întreaga lume – toate reprezintă modul Monsanto.

Aflaţi mai multe despre programele de donaţie ale companiei.

Aflaţi mai multe despre Monsanto Fund, braţul filantropic al Companiei Monsanto.