/* */

Îmbunătăţim viaţa

Angajamentul nostru: A îmbunătăţi vieţile

 

 

Fermierul – în centrul atenţiei noastre

Ca parte a angajamentului nostru privind agricultura durabilă, unul dintre obiectivele stabilite în anul 2008 a fost de a susţine fermierii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii, incluzând 5 milioane de oameni din familii de fermieri ce au resurse limitate până în anul 2020.

Mici fermieri - mari preocupări 

În funcţie de zona geografică sau de cultura aleasă, provocările cu care se confruntă fermierii pot fi foarte diferite. Fermierii mici produc majoritatea hranei din ţările în curs de dezvoltare; totodată sunt, în general, mai săraci decât restul populaţiei ţării lor, cu tendinţa de a avea mai mică siguranţă alimentară decât săracii oraşelor.

Fermieri mari - soluţii pe măsură

În ţările dezvoltate, fermele mari se confruntă cu propriile lor provocări. Un fermier comerciant din Statele Unite poate avea nevoie de o combatere mai eficientă a buruienilor,  respectiv o protecţie mai bună împotriva dăunătorilor, pentru susţinerea calităţii.

Beneficii pentru toţi fermieri

In general, biotehnologia agricolă a avut un efect pozitiv semnificant asupra veniturilor fermierilor. Numai în anul 2008, prin utilizarea biotehnologiei, fermierii au avut venituri cu 9 miliarde de USD mai mari. Jumătate din această creştere a fost realizată în ţările în curs de dezvoltare. Prin îmbunătăţirea calităţii vieţii fermierilor, aceştia pot susţine necesarul de hrană al populaţiei aflate în creştere.