/* */

Monsanto Hungária Kft.

H-1133 Budapest,Váci út 96-98. Nordic Light Irodaház
Telefon: +36 (1) 289 3100
Fax: +36 (1) 289 3131

A Monsanto Company leányvállalata a Monsanto Hungária Kft., - először mint Monsanto Kereskedelmi Kft. - 1997 óta tevékenykedik Magyarországon.  Kezdetben a Monsanto Kft. kizárólag növényvédő szer forgalmazással foglalkozott. 1999-2000-ben előbb szántóföldi növényfajokkal (kukorica, napraforgó, repce) bővült a termék skála, majd 2008 után zöldségnövényekkel.

A jelentős beruházásoknak, gyors fejlődésnek tulajdoníthatóan  a Monsanto Hungária Kft. a magyar mezőgazdaság egyik vezető beszállítójává vált, mialatt közvetlen alkalmazottainak a száma csaknem 300 főre emelkedett. A kiterjedt hazai vetőmag termeltetésnek  köszönhetően további több száz családnak nyújt biztos bevételi forrást a vállalat.

A Monsanto sajátos vetőmag kutatási, fejlesztési programot vezetett be Magyarországon, amelynek lényege a helyi talaj és éghajlati adottságokhoz jól alkalmazkodó fajták, hibridek szelekciója. Ennek eredményeképpen a Monsanto a helyi körülményeknek leginkább megfelelő szaporítóanyagot tud a magyar gazdáknak biztosítani. A magyar vetőmagtermesztés jó hírnevét öregbítve a Monsanto az itthon forgalmazott vetőmag túlnyomó hányadát magyar gazdákkal termelteti meg és magyar vetőmagüzemekkel dolgoztatja fel. A Magyarországon előállított vetőmag eljutt az Európai Unió legtöbb országába, a volt szovjet tagállamokba, és még távoli ázsiai, afrikai gazdálkodókhoz is.