/* */

A Monsanto középpontjában egy letisztult és szigorú erkölcsökön alapuló magatartási kódex áll, amelynek folyamatos betartását minden alkalmazottunktól, minden vállalkozótól és vezetéstől elvárjuk. Hiteles értékrendszerünk (A Monsanto Fogadalom) tisztességet, elismerést, etikus magatartást, helyes szemléletmódot és becsületességet tükröz; ezek az alapjai minden cselekedetünknek.

Értékrendszerünk ígérete betartásának egyik alapvető része az, hogy jelentős mértékben támogatjuk közösségeinket. Nem csupán jelentős mértékben és változatos módon támogatjuk a családi gazdálkodókat, de:

  • sokféle oktatási programot kínálunk a diákoknak világszerte, különösen a természettudományok és a mezőgazdaság területén
  • kutatási ösztöndíjat nyújtunk egyetemet végzett diákoknak
  • együttműködünk a kormányzati szervekkel, non-profit intézményekkel és érdekképviseletekkel a mezőgazdaság fenntarthatóbbá tételéért

Alapvető szükségleteikkel kapcsolatban az emberek világszerte függenek a mezőgazdaságtól és a gazdálkodók által végzett kemény munkától. Tekintve, hogy a következő néhány évtizedben a Föld népessége 40 százalékkal fog megnőni, termékenyebb és fenntarthatóbb mezőgazdaságra van szükség a növekvő igények kielégítéséhez.

A Monsanto számára az egyik legfontosabb dolog a fenntartható mezőgazdaság. Elkötelezettjei vagyunk az olyan technológiáknak, amelyek segítségével a gazdálkodók több terményt tudnak előállítani, miközben jobban védik a sikereikhez alapvető természeti erőforrásokat.

Többet termelni. Többet megőrizni. Javítani az életkörülményeket. Ez a fenntartható mezőgazdaság. És erről szól a Monsanto.

Tudjon meg többet a fenntartható mezőgazdaság iránti elkötelezettségünkről.

Az emberi jogok iránt elkötelezett mezőgazdasági és technológiai vállalatként egyedülálló lehetőségünk van az emberi jogok védelmezésére és terjesztésére. Felelősek vagyunk azért, hogy ne csak a vevők, a gazdák és az élelmiszer feldolgozók érdekeit tartsuk szem előtt, hanem azt is, hogy hogyan védhetjük a Monsanto és az üzleti partnerek alkalmazottainak emberi jogait.“

— Hugh Grant, a Monsanto igazgatótanácsának elnöke, elnök-vezérigazgató

Emberi Jogi Szabályzatunk jelentős megnyilvánulása a cég Monsanto Fogadalomban leírt értékeinek.

Tudjon meg többet az emberi jogok iránti elkötelezettségünkről.

Az adományozás a Monsanto életének természetes része. Cégünk elkötelezett az életminőség javítása terén.

Akár jobb vetőmag biztosításáról van szó vevőink megélhetésének javítása érdekében, akár az növekvő népességnek nyújtandó több élelmiszer miatti erőfeszítésekről, vagy pénzügyi forrásainkról, amikkel támogatjuk a közösségeket világszerte – ez mind a Monsanto sajátja.

Tudjon meg többet a vállalati adományozási programjainkról.

Tudjon meg többet a Monsanto Alapról, a Monsanto Company emberbaráti ágáról.